Goede doel

Bij Running Team Lauwe zijn een aantal dove en slechthorende leden aangesloten.  Het lag voor de hand dat we vooral in deze richting dachten voor ons goede doel.
Via één van de leden kwamen we in contact met Fevlado,  de Federatie voor Vlaamse Dovenorganisaties.

Meer concreet wensen we de opbrengst van de pronostiek te schenken aan het eerstvolgende VGT Doe Mee Kamp dat georganiseerd wordt door Fevlado.
Dit kamp wordt georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, die geen of weinig VGT (Vlaamse Gebarentaal) kennen, samen met kinderen met kennis van VGT en horende broers en zussen van dove kinderen.  Ook kinderen met een CI (cochleair implantaat) zijn welkom.  Op speelse manier maken niet-horende kinderen en hun horende broertjes en zusjes kennis met de Vlaamse Gebarentaal.

Voor dit kamp worden geen subsidies uitgekeerd en dient Fevlado met eigen reserves en sponsoring te financieren.

Er worden vooraf ontmoetingsdagen georganiseerd die nuttig zijn om deze kinderen te laten kennismaken met de VGT-taal en -leefwereld.  Eens de drempelvrees voorbij wordt het kamp georganiseerd.

De opbrengst van de pronostiek zal vooral dienen voor het betalen van de huur van het kamphuis.  Ook zal er geld besteed worden aan materialen waar de kinderen mee zullen spelen tijdens het kamp.  Om de kinderen goed te begeleiden zullen de vrijwilligers een opleiding animator volgen.  Ook dit is een investering in VGT Doe Mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s